Erdogan: Zangezur Corridor moet onmiddellijk worden geopend, alomvattend vredesverdrag moet zo snel mogelijk worden ondertekend

De Zangezur Corridor moet onmiddellijk worden geopend en er moet zo snel mogelijk een alomvattend vredesverdrag worden ondertekend, zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan toen hij de Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov ontving, meldt Report.az via NTV.

Erdoğan wees erop dat de dringende opening van de Zangezur Corridor en de zo snel mogelijke ondertekening van het alomvattende vredesverdrag belangrijk zijn voor het normalisatieproces tussen de landen.

Tijdens de receptie zei president Erdoğan dat de inspanningen om het handelsvolume tussen Türkiye en Azerbeidzjan te verhogen tot de beoogde $15 miljard, moeten worden voortgezet.

Erdoğan merkte op dat het in het belang van beide landen is om samen te werken op het gebied van energie en transport en benadrukte het belang van de Trans-Kaspische en Baku-Tbilisi-Kars Spoorweg en dat deze wegen efficiënter gebruikt moeten worden.