Expert: Azerbeidzjan kan technologisch meest geavanceerde land in Kaukasus worden

Pakistan en Azerbeidzjan zijn strategische partners en kunnen elkaar vertrouwen tijdens de ontwikkeling van enkele geavanceerde technologieën ten voordele van beide naties omdat ze een geschiedenis van vertrouwen en respect hebben, vertelde Muhammad Irfan-Maqsud, een Pakistaanse ondernemer en onderzoeker, directeur van IMAQ Research Group, aan Report.az toen hij commentaar gaf op het bezoek van de minister van Digitale Ontwikkeling en Transport van Azerbeidzjan, Rashad Nabiyev, aan Pakistan.

“Pakistan is wereldleider op het gebied van telecommunicatie, natuurkunde, chemische en defensie-industrie en Azerbeidzjan kan van alles profiteren zonder zich zorgen te hoeven maken, omdat beide landen vertrouwde partners zijn. Het is al tientallen jaren geleden dat Pakistan en Türkiye verschillende succesvolle technologische projecten hebben gelanceerd. Azerbeidzjan kan de handen ineen slaan en het militaire partnerschap tussen de drie broederlanden kan worden uitgebreid naar algemene technologische ontwikkeling, wat gunstig is voor alle drie,” zei hij.

Volgens hem kan Azerbeidzjan technologisch geavanceerd zijn om een baanbrekende rol in de regio te spelen, wat mogelijk is door duizenden technische projecten te lanceren waarbij Pakistan en Türkiye betrokken zijn.