FM: Azerbeidzjan garandeert respect voor alle rechten en vrijheden van etnische Armeniërs in Karabach

De Azerbeidzjaanse regering heeft zich verplicht om etnische Armeniërs die in de regio Karabach wonen als gelijkwaardige burgers te re-integreren binnen het kader van politiek-juridische, sociale en economische betrekkingen, zei de Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov tijdens de 54e zitting van de VN-Mensenrechtenraad in Genève, meldt Karabach24 via Report.az.

Volgens hem garandeert Azerbeidzjan hen de naleving van alle relevante rechten en vrijheden die in de grondwet van het land zijn vastgelegd.

De minister benadrukte dat Armenië zich op dit moment probeert te onttrekken aan zijn verplichtingen in het proces van normalisering van de betrekkingen.

“Armenië, gedreven door revanchistische sentimenten, probeert zijn verplichtingen in het kader van het normalisatieproces te ontlopen, bevordert actief etnische haat, verdraait feiten, manipuleert etnische Armeniërs en misleidt de internationale gemeenschap met verzonnen verhalen,” zei Bajramov.

Volgens de minister is inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van staten, die hun soevereiniteit en territoriale integriteit ondermijnt, strikt verboden door het internationaal recht.

“Dergelijke pogingen moeten worden veroordeeld en resoluut worden afgewezen door de internationale gemeenschap,” benadrukte de minister.