FM: Provocatieve stappen tonen aan dat Armenië niet te goeder trouw deelneemt aan onderhandelingen over vredesverdrag

“De opzettelijke pogingen van Armenië om de vredesinspanningen te ondermijnen staan niet los van de wereldwijde lastercampagne tegen Azerbeidzjan, die gebaseerd is op valse beschuldigingen van een zogenaamde ‘blokkade’ en ‘humanitaire crisis’,” zei Jeyhun Bayramov, minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Azerbeidzjan, in zijn verklaring op de 9422e vergadering van de VN-Veiligheidsraad, meldt Report.az.

Volgens hem is deze campagne in wezen op 18 september 2023 mislukt, met het oog op de uiteindelijke uitvoering van het aanbod van Azerbeidzjan om meerdere routes te gebruiken voor de levering van goederen om te voldoen aan de behoeften van etnisch Armeense inwoners van de regio Karabach in Azerbeidzjan.

“Illegale activiteiten onder het valse voorwendsel van zogenaamde “presidentsverkiezingen” door het marionettenregime dat is gecreëerd als gevolg van de bezetting door Armenië van de gebieden van Azerbeidzjan was een andere uiterst provocerende stap. Het maakte glashelder dat Armenië met deze acties zijn eerdere verklaringen over de erkenning van de soevereiniteit en territoriale integriteit van Azerbeidzjan teniet wilde doen. Het toonde aan dat Armenië niet in goed vertrouwen onderhandelingen over een vredesverdrag voert,” benadrukte hij.