Franse ambassadeur ontboden in Azerbeidzjan’s MFA

Op 30 juni 2023 werd de buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Frankrijk in Azerbeidzjan, Ann Bouillon, ontboden op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Tijdens de vergadering protesteerde de Franse kant tegen de meningen van de Franse president Emmanuel Macron tegen Azerbeidzjan, die Armenië eenzijdig verdedigde en niet de waarheid weergaf, en vroeg om uitleg van Frankrijk over deze kwestie.

De ambassadeur kreeg te horen dat E. Macron, die vele malen herinnerd is aan zijn anti-Azerbeidzjaanse uitspraken, nu weer bevooroordeelde meningen verkondigt, een duidelijk voorbeeld is van het feit dat de Franse president een werktuig is in de handen van de Franse Armeense lobby en dat hij zijn doelen in de oorlogs- en naoorlogse periode niet heeft kunnen bereiken.

Er werd benadrukt dat tegen de achtergrond van de steun van Armenië voor de territoriale integriteit van Azerbeidzjan en de erkenning van de regio Karabach als een integraal deel van Azerbeidzjan, dergelijke bevooroordeelde uitspraken met betrekking tot E. Macron de vestiging van vrede en rust in de regio belemmeren en de destructieve activiteiten van degenen die separatisme en terrorisme aanmoedigen en steunen, bevorderen. de uitbreiding ervan vergemakkelijkt.

Referentie: Republiek Azerbeidzjan Ministerie van Buitenlandse Zaken