Gemeenschap: Armeense diplomatie moet stoppen met hypocrisie en destructieve activiteiten

“Het Armeense ministerie van Buitenlandse Zaken blijft de totstandkoming van vrede tussen de twee landen belemmeren. De Armeense onderminister van Buitenlandse Zaken, die Azerbeidzjan beschuldigde van ‘etnische zuivering’, heeft de UNESCO opgeroepen een missie naar Karabach te sturen met betrekking tot het ‘Armeense culturele erfgoed’, aldus de West-Azerbeidzjaanse gemeenschap in een verklaring, zo meldt Report.

“Allereerst willen we benadrukken dat het Armenië was dat bijna 30 jaar lang het culturele erfgoed van het Azerbeidzjaanse volk in de bezette gebieden heeft vernietigd en ontheiligd en dat het heeft voorkomen dat de UNESCO-missie naar deze gebieden werd gestuurd.

“Er moet een UNESCO-onderzoeksmissie naar Armenië worden gestuurd om toezicht te houden op het rijke, eeuwenoude culturele erfgoed van het Azerbeidzjaanse volk. De gemeenschap van West-Azerbeidzjan heeft deze kwestie herhaaldelijk aangekaart. Armenië belemmert echter niet alleen het sturen van de UNESCO-missie, maar ontkent ook het bestaan van het culturele erfgoed van het Azerbeidzjaanse volk. De Armeense diplomatie moet stoppen met hypocrisie en destructieve activiteiten,” voegde de gemeenschap eraan toe.