Gemeenschap van West-Azerbeidzjan houdt productieve bijeenkomst met vertegenwoordigers van UNHCR

De West-Azerbeidzjaanse Gemeenschap, een organisatie gewijd aan het verenigen van Azerbeidzjaanse vluchtelingen uit Armenië en het pleiten voor hun recht op terugkeer, organiseerde vandaag een bijeenkomst met vertegenwoordigers van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor vluchtelingen (UNHCR) in Azerbeidzjan, meldde AZERTAC.az onder vermelding van facebook account van de West-Azerbeidzjaanse Gemeenschap.

De gemeenschap erkent het belang van internationale steun in het vergemakkelijken van het terugkeerproces en heeft eerder de secretaris-generaal van de Verenigde Naties om hulp gevraagd van de VN en haar gespecialiseerde organisaties.

De gedachtewisseling tijdens de bijeenkomst had betrekking op een reeks onderwerpen, waaronder repatriëring, reïntegratie, de oplossing van de problemen van de vluchtelingen en de komende herdenking van de Wereldvluchtelingendag.

De West-Azerbeidzjaanse Gemeenschap prijst de UNHCR voor haar inzet om de rechten en het welzijn van vluchtelingen wereldwijd te beschermen.