Gemeenschap van West-Azerbeidzjan vertegenwoordigd op OVSE-evenement op hoog niveau

De West-Azerbeidzjaanse Gemeenschap is vertegenwoordigd op een OVSE evenement op hoog niveau, meldt Report.az verwijzend naar de gemeenschap.

Er werd opgemerkt dat vice-voorzitter van het bestuur van de West-Azerbeidzjaanse gemeenschap, parlementslid Ramil Hasan, namens de gemeenschap deelnam aan een evenement op hoog niveau dat op 7 juli in Wenen werd gehouden ter gelegenheid van de 30e verjaardag van de instelling van de Hoge Commissaris voor Nationale Minderheden van de OVSE.

Het evenement, dat werd bijgewoond door OVSE-functionaris Bujar Osmani, OVSE-secretaris-generaal Helga Schmid, OVSE-Hoge Commissaris voor Nationale Minderheden Kairat Abdrakhmanov, vertegenwoordigers van de deelnemende OVSE-staten, besprak de situatie op het gebied van de bescherming van de rechten van nationale minderheden in de OVSE-ruimte, de mate waarin de deelnemende staten hun verplichtingen op dit gebied nakomen en de bescherming van de rechten van nationale minderheden.

Ramil Hasan informeerde de deelnemers over de uitwijzing van Azerbeidzjanen uit Armenië en benadrukte dat de acties van Armenië in strijd zijn met internationale normen inzake de rechten van nationale minderheden en relevante OVSE-documenten op dit gebied.

Dit was het eerste geval van een officiële vertegenwoordiging van de gemeenschap op een evenement van een internationale organisatie.