Gemeenschap veroordeelt beweringen van westerse media dat Azerbeidzjan van plan is Armenië aan te vallen

De West-Azerbeidzjaanse gemeenschap heeft de onverantwoordelijke en provocerende artikelen die onlangs in verschillende westerse media zijn verschenen, waarin wordt beweerd dat Azerbeidzjan van plan is Armenië aan te vallen, scherp veroordeeld, aldus de verklaring van de gemeenschap, zo meldt Report.az.

Volgens de verklaring is het gebruik van goedkope sensatie, roddel en laster onder het mom van vrije media en vrijheid van meningsuiting, en het uitvoeren van de orders van bevooroordeelde politieke kringen, volledig in strijd met de principes van professionaliteit en journalistieke integriteit.

“We zijn er vast van overtuigd dat dergelijke geschriften in de eerste plaats bedoeld zijn om Frankrijk een voorwendsel te verschaffen om Armenië te bewapenen en zich in de regio van de zuidelijke Kaukasus te mengen. In dit verband verwerpen we de schaamteloze uitspraken van Michael Roth, de voorzitter van de commissie buitenlandse betrekkingen van het Duitse parlement, tijdens zijn recente bezoek aan Jerevan. Hij heeft de reputatie verworven een lichtzinnig politicus te zijn. We roepen de heer Roth, die Azerbeidzjan beschuldigt van ‘agressie’ en ‘schending van het internationaal recht’, op om de geschiedenis van zijn eigen land en die van Armenië zorgvuldig te onderzoeken.

“Het lijkt erop dat de heer Roth een nieuwe bron van hoop is geworden voor Armenië, in navolging van het Europees Parlement, Luis Ocampo en Yuri Kim. Activisten met islamofobe en uitgesproken Azerbeidzjan-fobische opvattingen, zoals de heer Roth, zouden zich moeten onthouden van betrokkenheid bij de regio van de zuidelijke Kaukasus,” aldus de verklaring.