Gemeenschap: “Wij eisen van de Armeense regering dat zij stopt met destructieve stappen”.

De West-Azerbeidzjaanse gemeenschap heeft een verklaring uitgegeven in verband met de anti-Azerbeidzjaanse uitspraken van de woordvoerder van de Armeense premier, meldt Report.az.

“De regering van Armenië, via de woordvoerder van de premier van dit land, heeft opnieuw een verklaring afgelegd die blijk geeft van hypocrisie op het gebied van mensenrechten en inmenging in de interne aangelegenheden van Azerbeidzjan,” staat in de verklaring.

“Allereerst willen we eraan herinneren dat de Armeense regering Azerbeidzjanen met geweld uit dit land heeft verdreven op basis van etnische haat en hun culturele erfgoed heeft vernietigd. De Armeense regering belemmert op alle mogelijke manieren de verwezenlijking van het recht van deze mensen om naar hun huizen terug te keren en negeert de oproepen van de West-Azerbeidzjaanse gemeenschap om een dialoog over dit onderwerp te beginnen.

Tegen de achtergrond van dit alles is de bewering van de Armeense regering dat er een soort humanitair probleem is in de Karabach regio van Azerbeidzjan, speculatie in de kwestie van de rechten van de Armeniërs die daar wonen en inmenging in de interne aangelegenheden van Azerbeidzjan niets anders dan hypocrisie en territoriale aanspraken.

Wij eisen van de regering van Armenië om te stoppen met destructieve stappen en roepen op tot het starten van een dialoog met de West-Azerbeidzjaanse gemeenschap over de kwestie van het realiseren van het recht op terugkeer.”