Getuige van bloedbad in Meshali: “Ze doodden 5 leden van onze familie, Khachatryan gijzelde mijn broer”.

“Armeniërs hebben op 22 december 1991 op brute wijze vijf leden van onze familie vermoord in het dorp Meshali, in het Azerbeidzjaanse district Khojaly,” zei Zamina Aliyeva, een getuige van het bloedbad in Meshali, in een interview met het westelijke bureau van Report.

Volgens haar werden drie leden van de familie levend verbrand door de Armeniërs.

“Vijf van de negen leden van onze familie, vader, moeder, twee zussen en een broer, werden brutaal vermoord door Armeniërs. Ze verbrandden mijn 53-jarige vader, 45-jarige moeder en 17-jarige zus levend, doodden mijn 15-jarige zus door haar in het hart te schieten en vuurden daarna 7-8 kogels op haar levenloze lichaam af. Mijn broer was een politieagent.

Mijn broer was een politieagent. Hij werd het slachtoffer van de kogel van een sluipschutter. De jongere broer, Barat, raakte gewond en werd gegijzeld door Vagif Khachatryan, die zijn handen vastbond en hem in de laadruimte van de auto stopte. Onderweg sprong hij met vastgebonden handen uit de auto. Gelukkig kon hij ontsnappen,” zei ze.

Aliyeva merkt op dat ze erg blij was toen ze hoorde over de arrestatie van oorlogsmisdadiger Vagif Khachatryan, die 25 Azerbeidzjaanse burgers vermoordde.

“Ik was erg blij toen ik via de pers hoorde dat Vagif Khachatryan was aangehouden. De arrestatie en vervolging van degenen die betrokken waren bij het bloedvergieten onder onze burgers in Meshali is een troost voor ons. We geloven dat andere criminelen ook naar behoren gestraft zullen worden,” voegde ze eraan toe.

Oorlogsmisdadiger Vagif Khachatryan werd aangehouden bij de grenspost van Lachin en naar het onderzoek gebracht.