H. Hajiyev ontmaskert ex-NAVO Sec.-Gen. Anders Fogh Rasmussen van het ontvangen van geld van Armeense regering

Assistent van de president van Azerbeidzjan, hoofd van de afdeling buitenlands beleid van de presidentiële administratie Hikmat Hajiyev heeft de voormalige secretaris-generaal van de NAVO Anders Fogh Rasmussen ervan beschuldigd geld te hebben ontvangen van de Armeense regering, en beschuldigde ook de BBC van vooringenomenheid, zo meldt Report.az.

“Uit de serie money talks! Blijkbaar is aan de vooravond van de ‘verjaardag’ van de meest verschrikkelijke, bloedige en criminele separatistische entiteit in Europa, de zogenaamde ‘Nagorno-Karabach Rep’, een nieuwe dramatische misinformatie- en manipulatiecampagne gestart in opdracht van de Armeense regering en Armeense lobbygroepen.

“De voormalige secretaris-generaal van de NAVO ontkent tenminste niet, maar wel schandelijk, dat hij door de regering van Armenië wordt betaald voor propagandacampagne. Kopie van de inkomstenstaat is bijgevoegd.

“Hypocriet verdelen sommige politici de wereld in “goede en slechte separatisten en criminelen”. Oude gewoonten zijn moeilijk te veranderen!

“Maar verontrustend is dat de BBC in haar handvest verklaart dat “zij zich inzet voor een gepaste onpartijdigheid in al haar output. Deze toewijding is fundamenteel voor onze reputatie, onze waarden en het vertrouwen van het publiek” zich bezighoudt met eenzijdige en bevooroordeelde agressieve manipulatie en promotie van leugens in het programma “Context”. BBC moet dienen als een platform voor alle stemmen, in het bijzonder over gevoelige onderwerpen,” schreef Hajiyev op X (voorheen Twitter).

Hij voegde aan zijn bericht ook een verklaring toe over de inkomstenbronnen van het voormalige hoofd van de NAVO.