Hajiyev: Illegale Armeense strijdkrachten in Karabach vormden uitdaging voor regionale veiligheid

De illegale aanwezigheid van Armeense strijdkrachten in Karabach was een ernstige uitdaging voor de regionale vrede en veiligheid, en Azerbeidzjan had geen andere keuze dan antiterrorismemaatregelen te nemen, zei de assistent van de president van Azerbeidzjan – hoofd van de afdeling Buitenlandse Zaken van de presidentiële administratie Hikmet Hajiyev in een interview met BBC News, meldt Report.az.

“Azerbeidzjan heeft altijd gezegd dat de illegale aanwezigheid van de strijdkrachten van de Republiek Armenië een grote uitdaging blijft voor de regionale vrede en veiligheid. Ondanks dit feit weigerde Armenië zijn troepen terug te trekken uit de soevereine gebieden van Azerbeidzjan, zoals bepaald in de trilaterale verklaring van 10 november 2020. Maar Armenië ging door met de militaire opbouw,” merkte hij op.

“Daarom was Azerbeidzjan verplicht, het is niet onze keuze, om ter plaatse antiterroristische acties en maatregelen te nemen die lokaal en beperkt van aard zijn, we hebben het in dit geval niet over een brede militaire operatie,” voegde hij eraan toe.