Het ministerie van Defensie zegt dat er een humanitaire corridor is gecreëerd op de weg naar Lachin voor de evacuatie van de bevolking van Karabach uit gevaarlijk gebied

De plaatselijke antiterroristische activiteiten van de strijdkrachten van Azerbeidzjan in de regio Karabach in Azerbeidzjan zijn aan de gang, zo meldt Karabach24 via Report.az, verwijzend naar het ministerie van Defensie.

Als onderdeel van de activiteiten worden alleen legitieme militaire installaties en infrastructuur onder vuur genomen en uitgeschakeld met precisiewapens.

Gezien de inzet van vuurkracht door Armeense strijdkrachten in de buurt van woonwijken, dringen we er bij de burgerbevolking op aan om uit de buurt van militaire faciliteiten te blijven en de formaties van Armeense strijdkrachten niet te steunen. Informatie hierover werd via mobiele SMS-diensten naar Armeense inwoners van de regio Karabach in Azerbeidzjan gestuurd. Tegelijkertijd wordt de bevolking gewaarschuwd via luidsprekers en worden er informatiefolders uitgedeeld.

De bescherming en beveiliging van administratieve, sociale, educatieve, medische, religieuze en andere faciliteiten zal worden georganiseerd in overeenstemming met de wetten van de Republiek Azerbeidzjan en de normen van het internationale humanitaire recht.

Vrouwen, kinderen, ouderen, gehandicapten en zieken krijgen de nodige medische hulp en andere bijstand. Zij krijgen drinkwater en voedsel.

Er zijn humanitaire corridors en opvangstations gecreëerd op de weg naar Lachin en in andere richtingen om de evacuatie van de bevolking uit de gevarenzone te garanderen.