“Het was waarschijnlijk een van de engste momenten die ik ooit heb meegemaakt”, zegt de NYT-fotograaf over de bomaanslag op Barda.

New York Times fotograaf Ivor Prickett deelde op Instagram een foto van een vrouw die huilt bij het lichaam van haar broer Fuad Ismayilov, die in 2020 werd gedood als gevolg van de Armeense raketaanval op burgers in het Barda-district van Azerbeidzjan.

Volgens Report zei Prickett dat hij zich die dag in Barda herinnert als waarschijnlijk een van de engste momenten die hij ooit heeft meegemaakt.

Hij zei dat hij bedreigingen ontving nadat de foto gepubliceerd was.

“De campagne ging zelfs zo ver dat ze mijn naam bij The New York Times probeerden te besmeuren…” zei hij.

“Het was waarschijnlijk een van de engste momenten die ik ooit heb meegemaakt, deels omdat we vrijwel geen dekking hadden,” zei Pricket over de Barda-bomaanslag.

“Ik ben geen religieus man, maar ik herinner me heel duidelijk dat ik die dag tot een onbekende god bad,” zei hij.

“We overleefden op de een of andere manier de hagelbui van bommetjes en gingen meteen aan de slag met het documenteren van de nasleep. Uiteindelijk was dit het dodelijkste verlies aan burgerslachtoffers tijdens de oorlog van 2020, die enkele weken later eindigde,” merkte hij op.

Armeense raketaanvallen op de dichtbevolkte gebieden van Azerbeidzjaanse district Barda met het gebruik van verboden wapens in oktober 2020 doodden 25 burgers en verwondden er meer dan 80.