Hikmat Hajiyev: “Het was het initiatief van Azerbeidzjan om een vredesverdrag met Armenië te ondertekenen ondanks de 30 jaar durende militaire bezetting”.

Na de 44 dagen durende oorlog was het het initiatief van Azerbeidzjan om een vredesverdrag met Armenië te ondertekenen, ondanks het feit dat Azerbeidzjan te lijden had onder de 30 jaar durende militaire bezetting en agressie van Armeense zijde, zei de assistent van de president van Azerbeidzjan – hoofd van de afdeling Buitenlandse Zaken van het presidentieel kabinet Hikmet Hajiyev, terwijl hij de ambassadeur van Kazachstan in Azerbeidzjan, Alim Bayel, antwoordde op de briefing, zo meldt Report.az.

Volgens hem is de tekst van het bilaterale vredesverdrag tussen de twee landen ook voorbereid door Azerbeidzjan en voorgelegd aan de Armeense kant: “Onze internationale partners, met name de Verenigde Staten, boden goede platforms om de besprekingen over het vredesverdrag te vergemakkelijken. Maar het is niet belangrijk waar we discussiëren, maar het was belangrijk wat we bespreken. Meer dan 70 procent van het vredesverdrag is goedgekeurd. Als gevolg van negatieve tendensen konden we helaas niet nog een ronde van intensieve besprekingen in Washington houden. Maar het staat nog steeds op de agenda van Azerbeidzjan. Azerbeidzjan blijft een groot voorstander van een vredesverdrag, en we geloven dat het mogelijk is. Maar Armenië moet wat dat betreft positieve betrokkenheid tonen.”