Hikmat Hajiyev informeerde EU-ambassadeurs, Turkije, Verenigde Staten, Zwitserland over de situatie ter plaatse en de doorgang over de weg

Hikmat Hajiyev informeerde de EU-ambassadeurs, Turkije, de Verenigde Staten en Zwitserland over de situatie ter plaatse en de doorgang over de weg. H. Hajiyev vermeldde de punten die hij maakte op zijn twitteraccount, zo meldt karabach24.

-Armenië is verwikkeld in politieke manipulatie en speculatie over de kwestie van de weg naar Lachin, die functioneel is voor medische evacuaties en leveringen.

(2)-In Brussel werd overeengekomen dat de weg Agdam-Khankandi gebruikt zal worden voor grotere leveringen. Dit werd ook herhaald in de verklaring van het ICRC.

-Aandringen op het gebruik van alleen de weg naar Lachin, maar de weg naar Agdam weigeren, wegblokkades opwerpen en de weg politiseren is onaanvaardbaar.

(3)-De “marionettenleiders” van de separatisten in Khankandi houden de lokale bevolking gegijzeld voor hun eigen politieke ambities.

-In plaats van theatrale taferelen op te voeren en vrachtwagens voor de show naar Lachin check point…. te brengen.

(4)-Armenië moet zijn territoriale aanspraken op Azerbeidzjan staken, delen van zijn strijdkrachten terugtrekken uit de Karabach-regio van Azerbeidzjan en de financiering van het illegale marionettenregime stopzetten.

-Alle illegale troepen moeten worden ontwapend.

(5)-De internationale gemeenschap moet een duidelijk signaal afgeven over het gebruik van de weg Agdam-Khankandi en de reïntegratie van de Armeense inwoners van Karabach in Azerbeidzjan.

Er is geen andere manier! Het spel is uit!