Hikmat Hajiyev: Opzettelijke bewapening van humanitaire kwesties – zinloze strategie van Armenië

Het handhaven van de status quo in het grijze gebied en het opzettelijk als wapen gebruiken van humanitaire kwesties zijn de vergeefse strategie van Armenië, schreef Hikmat Hajiyev, assistent van de president van Azerbeidzjan – hoofd van de afdeling Buitenlandse Beleidsaangelegenheden van de presidentiële administratie van Azerbeidzjan, op sociaal netwerk X, volgens Report.az.

“We blijven samenwerken met het ICRC om ervoor te zorgen dat de wegen Aghdam-Khankandi en Lachin-Khankandi zo snel mogelijk en gelijktijdig worden geopend voor vrachtwagens in konvooi van het ICRC, zoals overeengekomen in het telefoongesprek tussen de president van Azerbeidzjan Ilham Aliyev en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken op 1 september,” luidt het bericht.

Hij merkte op dat er sindsdien 12 kalenderdagen zijn verstreken, maar dat het illegale regime dat ondergeschikt is aan Armenië weigert om deze doorgang en de opening van wegen toe te staan.

“We dringen er bij onze internationale partners op aan om hun inspanningen te verdubbelen en druk uit te oefenen op Armenië en zijn gevolmachtigde/ondergeschikte illegale regime om een einde te maken aan dit destructieve beleid. Het handhaven van de status quo in het grijze gebied en het opzettelijk als wapen gebruiken van humanitaire kwesties zijn hun nutteloze strategie,” zei Hajiyev.