Hikmat Hajiyev reageert op beschuldigingen van advocaat die anti-Azerbeidzjaans rapport opstelde

Hikmat Hajiyev, assistent van de president van Azerbeidzjan en hoofd van de afdeling Buitenlandse Zaken van de presidentiële administratie, heeft gereageerd op de beschuldigingen van advocaat Luis Moreno Ocampo, die een bevooroordeeld, anti-Azerbeidzjaans juridisch rapport heeft opgesteld.

“Wie is advocaat Luis M.Ocampo auteur van bevooroordeeld anti-Azerbeidzjaans juridisch rapport met beschuldigingen van ‘genocide’? “Advocaat Luis M.Ocampo beheerde bedrijven die gevestigd waren in enkele van de meest beruchte belastingparadijzen ter wereld terwijl hij diende als hoofdaanklager bij het ICC” (MediaPart).

“Armenië’s ex-president S.Sargisyan zelf, die krijgsheer en oorlogsmisdadiger is, pleegde genocide in Khojaly verwelkomde Ocampo in Jerevan. Het Europese onderzoeksnetwerk meldde dat Moreno Ocampo een cliënt had, die verdacht wordt van steun aan oorlogsmisdadigers in Libië.

“Iemand met zo’n duistere achtergrond verdraait in zijn bevooroordeelde rapport opzettelijk de beslissingen van het ICJ en de werkelijke situatie ter plaatse met betrekking tot het functioneren van de Lachin-weg en presenteert ernstige feitelijke, juridische en inhoudelijke fouten. Gewoon ‘geen commentaar’!” zei Hajiyev op X (voorheen bekend als Twitter).

Referentie: Report.az