Hikmat Hajiyev reageert op de columnist van The Washington Post: “Vertel me je vrienden ik vertel wie je bent!

Hikmat Hajiyev, assistent van de president van Azerbeidzjan – hoofd van het departement buitenlands beleid van de presidentiële administratie, heeft in een opinie van David Ignatius in The Washington Post benadrukt dat hij de bezetting rechtvaardigt, zo meldt Report.az.

“De opinie van David Ignatius in The Washington Post maakt deel uit van de reeks typische, vooraf geschreven propaganda/misinformatie-artikelen tegen Azerbeidzjan. Vertel me je vrienden ik vertel wie je bent! D.Ignatius is een goede vriend van Ruben Vardanyan. Deze laatste is een criminele oligarch.

Ruben Vardanyan heeft voor 2 miljard aan geld doorgesluisd naar offshore banken via witwaspraktijken. D.Ignatious vond een comfortabel toevluchtsoord onder het Aurora-initiatief van Ruben Vardanyan die vorig jaar een parachutesprong naar Karabach maakte en werd verheerlijkt door WaPo-columnist Ignatius.

Op dezelfde manier als in 2016, toen Ignatius Post illegaal de Karabach-regio van Azerbeidzjan bezocht, blijft hij het door Armenië gesponsorde separatistische marionettenregime steunen en verdedigen door alle feiten ter plaatse verkeerd te interpreteren en de bezetting te rechtvaardigen.

Als journalist die in 2016 een bezoek bracht aan de toen bezette gebieden van Azerbeidzjan, kneep u een oogje dicht/doofstomme houding aan ten aanzien van al het vandalisme daar. Uw bevooroordeelde artikel over de werking van de Lachin-weg is voor niemand een verrassing. Maar dergelijke artikelen op WaPo doen me denken aan orders van PolBureau uit de Sovjettijd,” zei Hajiyev op X.