Hikmat Hajiyev zegt dat ziekenhuizen in verschillende Azerbeidzjaanse regio’s ontruimd zijn om patiënten uit Khankandi te ontvangen

Sinds gisteren zijn ziekenhuizen in de regio’s Aghdam, Sabirabad en Saatly in Azerbeidzjan ontruimd om een aanzienlijk aantal patiënten uit Khankandi te ontvangen en deze ziekenhuizen zijn versterkt met extra medisch personeel, aldus Hikmat Hajiyev, assistent van de president van Azerbeidzjan – hoofd van de afdeling Buitenlandse Beleidszaken van de presidentiële administratie, op het sociale netwerk X, volgens Report.az.

Hij merkte op dat er regelmatig contact wordt onderhouden met het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) en ook rechtstreeks met vertegenwoordigers van de Armeense inwoners van Karabach om te kunnen reageren op humanitaire behoeften ter plaatse.

“Er zijn medicijnen en andere medische spullen gestuurd, speciaal voor de behandeling van brandwonden. Daarnaast is er ook voedselhulp geleverd. Dit zal vandaag en de volgende dagen worden voortgezet,” zei hij.

Ook is er een helikopter met een medisch team van Armenië naar Karabach gestuurd om de mensen die medische hulp nodig hebben op te halen en medische zorg op de grond te verlenen.

“We werken er momenteel aan om het ICRC uitzonderlijke toegang te verlenen via de weg Gorus-Gafan-Eyvazli-Fuzuli-Shusha-Khankandi voor medische evacuaties en hulpverlening,” zei Hikmat Hajiyev.