Hoofd van de Azerbeidzjaanse staatsveiligheidsdienst roept Jerevan op om nauwkeurige mijnkaarten te verstrekken

Azerbeidzjan hoopt dat Armenië nauwkeurige mijnkaarten zal verstrekken, evenals informatie over het lot van vermiste personen en hun graven, aldus het hoofd van de Azerbeidzjaanse staatsveiligheidsdienst en voorzitter van de staatscommissie van Azerbeidzjan voor krijgsgevangenen, gijzelaars en vermiste burgers, kolonel-generaal Ali Naghiyev, Trend.

Hij maakte deze opmerking tijdens een internationale conferentie over “Het versterken van nationale en wereldwijde inspanningen om het lot van vermiste personen vast te stellen”.

De functionaris benadrukte dat het zoeken naar en identificeren van de stoffelijke resten van vermiste personen aan beide kanten zal helpen om de aanhoudende humanitaire crisis te beëindigen.

“We zijn bereid tot volledige samenwerking in deze richting. Maar ondanks het feit dat we de afgelopen periode hoopten op een constructieve positie van Armenië op dit gebied, zijn onze verwachtingen niet volledig uitgekomen. Door gebruik te maken van de mogelijkheden die deze conferentie biedt, nodig ik Jerevan uit om nauwer samen te werken op het gebied van gevangenen en gijzelaars,” voegde Naghiyev eraan toe.

Aan de conferentie in Bakoe wordt deelgenomen door voormalige staatshoofden en regeringsleiders van buitenlandse landen, vertegenwoordigers van internationale organisaties, waaronder structuren die actief zijn op humanitair gebied, en internationale politieke deskundigen.