Hoofddoel van Georgië – samen met Bakoe en Jerevan zorgen voor vrede in de regio

Het belangrijkste doel van Georgië is om samen met twee broederlijke landen – Armenië en Azerbeidzjan – te zorgen voor vrede en stabiliteit in de regio, zei de Georgische minister van Buitenlandse Zaken Ilia Darchiashvili, meldt Report.az verwijzend naar Georgische media.

Hij merkte op dat Georgië met succes de rol van onbevooroordeelde speler in dit proces speelt.

“Dankzij de speciale inspanningen van de premier en zijn persoonlijke relaties met de leiders van de twee landen, hebben we een concreet resultaat bereikt in de vorm van een voor beide landen voordelige overeenkomst,” voegde Darchiashvili eraan toe.

Hij merkte op dat Armenië en Azerbeidzjan openlijk begonnen te praten over de noodzaak van vrede, over het ondertekenen van een vredesverdrag, en dat hun retoriek volledig gericht is op vrede.

“Samen met onze twee vrienden en broederlijke naties is ons belangrijkste doel om vrede en stabiliteit in de regio te waarborgen,” zei hij.

De minister van Buitenlandse Zaken merkte op dat Georgië beide landen de mogelijkheid biedt om de doorgangsfunctie op gelijke voorwaarden te gebruiken.