Ilham Aliyev: Begin van bijeenkomst van ministers van noodsituaties van Organisatie van Turkse Staten in Bakoe is zeer belangrijke gebeurtenis

“Het begin van de bijeenkomst van de ministers voor noodsituaties van de Organisatie van Turkse Staten in Bakoe is een zeer belangrijke gebeurtenis. Ik ben er zeker van dat de vergadering zeer goed zal verlopen en dat de resultaten zeer succesvol zullen zijn,” zei president Ilham Aliyev toen hij een vergadering toesprak met de deelnemers van de 2e vergadering van de ministers van rampen- en noodsituatiesbeheersing van lidstaten en waarnemende staten van de Organisatie van Turkse Staten en de internationale oefening “Baku-2023”, meldt Report.az.

“De top van de hoofden van de Turkse staten zal over twee maanden plaatsvinden. Er zijn belangrijke voorbereidingen voor de top aan de gang, waaronder het beheer van noodsituaties. Voor zover ik weet, wordt er tijdens de bijeenkomst ook een overeenkomst over wederzijdse bijstand verwacht. Daar is grote behoefte aan. We weten allemaal heel goed dat het aantal noodsituaties in onze regio en in de wereld als geheel de laatste tijd enorm is toegenomen. Daar zijn veel redenen voor, maar feit is dat ongekende overstromingen, aardbevingen en branden aan de orde van de dag zijn,” benadrukte de Azerbeidzjaanse president.