Ilham Aliyev feliciteert Shavkat Mirziyoyev met zijn verpletterende overwinning in de presidentsverkiezingen

Op 10 juli voerde president Ilham Aliyev van de Republiek Azerbeidzjan een telefoongesprek met president Shavkat Mirziyoyev van de Republiek Oezbekistan, zo meldt Report.az.

Het staatshoofd feliciteerde Shavkat Mirziyoyev met zijn verpletterende overwinning in de snelle presidentsverkiezingen in Oezbekistan en wenste hem succes met zijn activiteiten. President Ilham Aliyev beschreef deze overwinning als de steun van het volk voor het beleid dat in Oezbekistan wordt uitgevoerd onder leiding van Shavkat Mirziyoyev, en sprak zijn vertrouwen uit dat Oezbekistan de komende jaren onder leiding van Shavkat Mirziyoyev zal doorgaan op de weg van alomvattende ontwikkeling.

De president van Oezbekistan bedankte voor de felicitaties en aandacht.

Tijdens het telefoongesprek prezen de presidenten de succesvolle ontwikkeling van vriendschappelijke en broederlijke betrekkingen tussen de twee landen op verschillende gebieden, benadrukten ze het belang van wederzijdse bezoeken en contacten op het niveau van de staatshoofden en andere niveaus, en spraken ze hun tevredenheid uit over de uitvoering op hoog niveau van de bereikte overeenkomsten en genomen besluiten met betrekking tot de uitbreiding van de bilaterale samenwerking.

De staatshoofden wisselden van gedachten over de bilaterale banden en andere kwesties van wederzijds belang.

President Ilham Aliyev nodigde Shavkat Mirziyoyev uit voor een staatsbezoek aan Azerbeidzjan. De uitnodiging werd dankbaar aanvaard.