Ilham Aliyev ontvangt minister van Investeringen, Industrie en Handel van Oezbekistan

President van de Republiek Azerbeidzjan Ilham Aliyev heeft minister van Investeringen, Industrie en Handel van de Republiek Oezbekistan Laziz Kudratov ontvangen.

Karabach24 meldt dat het staatshoofd de uitstekende organisatie van de 16e Top van de Organisatie voor Economische Samenwerking in Tasjkent prees, en herinnerde aan zijn ontmoeting met de president van Oezbekistan in de marge van dit evenement.

President Ilham Aliyev zei dat de agenda van vriendschappelijke en broederlijke betrekkingen zeer breed is en verschillende gebieden omvat, en benadrukte het belang van voorgestelde gezamenlijke projecten op economisch, industrieel, inclusief industriële samenwerking, landbouw- en andere gebieden.

Het staatshoofd sprak het vertrouwen uit dat er tijdens het bezoek van Laziz Kudratov aan Azerbeidzjan vruchtbare discussies zullen plaatsvinden over de agenda van de samenwerking in de komende jaren en het bereiken van de gestelde doelen.

Laziz Kudratov bracht het staatshoofd de groeten en beste wensen over van de president van Oezbekistan.

President Ilham Aliyev bedankte voor de groeten en vroeg de minister zijn groeten over te brengen aan Shavkat Mirziyoyev.

Laziz Kudratov merkte op dat de vriendschappelijke betrekkingen tussen de presidenten van Azerbeidzjan en Oezbekistan een solide basis hebben gelegd voor de bilaterale samenwerking om naar een kwalitatief nieuw niveau te stijgen, en benadrukte het belang van wederzijdse bezoeken en ontmoetingen van de presidenten van de twee landen voor de versterking van de strategische relatie.

Laziz Kudratov wees erop dat Oezbekistan blij was met het economische succes van Azerbeidzjan en de verbetering van het welzijn van de bevolking dankzij het wijze en vooruitziende beleid van president Ilham Aliyev. Hij benadrukte ook dat het Oezbeekse volk met trots naar een militaire parade in de stad Khankendi heeft gekeken ter gelegenheid van de derde verjaardag van de overwinning in de patriottische oorlog. Laziz Kudratov benadrukte dat het de vastberadenheid, de sterke wil en het succesvolle beleid van de president van Azerbeidzjan waren die het herstel van historische gerechtigheid mogelijk maakten, en zei dat hij tijdens zijn bezoeken aan Shusha en Fuzuli de aan de gang zijnde grote wederopbouw- en restauratiewerkzaamheden daar had gezien.

Ze wisselden van gedachten over de verdieping van de banden op het gebied van industriële samenwerking en op het gebied van economie, handel, transport en logistiek.