Ilham Aliyev spreekt deelnemers van 3e Azerbeidzjaanse Internationale Tentoonstelling “Herbouw Karabach” toe

President van de Republiek Azerbeidzjan Ilham Aliyev heeft de deelnemers aan de 3e Azerbeidzjaanse Internationale Tentoonstelling voor het Herstel, de Wederopbouw en de Ontwikkeling van Karabach “Rebuild Karabakh” toegesproken.

Karabach24 meldt, Report.az citerend, dat de boodschap luidt:

“Geachte deelnemers aan de tentoonstelling, dames en heren.

“Ik groet u oprecht ter gelegenheid van de opening van de 3e Azerbeidzjaanse Internationale Tentoonstelling voor het Herstel, de Wederopbouw en Ontwikkeling van Karabach “Herbouw Karabach”.

“De ervaring van de afgelopen jaren heeft aangetoond dat het organiseren van tentoonstellingen als deze gunstig is voor het stimuleren van het sociaaleconomische leven in de bevrijde gebieden, het bereiken van regionale vrede en duurzame ontwikkeling. De tentoonstelling van vandaag zal ongetwijfeld ook belangrijke mogelijkheden creëren voor de uitvoering van toekomstige zakelijke projecten.

“Deze tentoonstelling valt samen met de honderdste verjaardag van de nationale leider van ons volk, Heydar Aliyev. Hij verleende onschatbare diensten aan onze staat bij het vestigen van territoriale integriteit en onafhankelijke vooruitgang gedurende alle perioden waarin hij Azerbeidzjan leidde.

“De Grote Leider had altijd een soeverein Azerbeidzjan voor ogen met alleen Karabach en zijn kroonjuweel Shusha. Hij besteedde speciale aandacht aan de economische en culturele ontwikkeling van deze gebieden en de voortdurende verbetering van de levensstandaard.

“In Karabach en Oost-Zangazur, geliefd door de Grote Leider, herleeft het leven met groot enthousiasme. Terwijl steden en dorpen herbouwd worden, keren de oorspronkelijke bewoners van deze gebieden terug naar hun geboortegrond om in vrede te leven. Het baanbrekende restauratie- en re-integratiewerk dat in deze gebieden wordt uitgevoerd, dient als voorbeeld van vruchtbare samenwerking en partnerschap tussen de staat en de particuliere sector.

“Ik nodig de deelnemers aan de tentoonstelling, als vooruitziende en pionierende bedrijven en ondernemers, uit om gebruik te maken van de mogelijkheden die onze staat biedt voor de innovatieve ontwikkeling van de bevrijde gebieden, en om hun zakelijke ideeën rond een gemeenschappelijk doel te verenigen.

“Ik ben ervan overtuigd dat de “Rebuild Karabakh” tentoonstelling een gunstig platform zal bieden voor de succesvolle implementatie van nuttige initiatieven in Karabach en Oost-Zangazur, en ook voor het leggen van nieuwe zakelijke contacten. Nogmaals wens ik alle deelnemers aan de tentoonstelling en bezoekers succes met hun inspanningen!

“Karabach is Azerbeidzjan!”