Ilham Aliyev: “We verwachten dat meer EU-lidstaten aardgas uit Azerbeidzjan zullen gaan ontvangen”.

“De belangrijkste factor van onze samenwerking had betrekking op de energiesector. En deze samenwerking is niet alleen belangrijk voor onze landen, maar voor een groot aantal landen, in het bijzonder TAP, dat deel uitmaakt van de zuidelijke gascorridor, die door Albanees grondgebied loopt en nu een bron van energiezekerheid is,” zei president Ilham Aliyev in een persverklaring na een uitgebreide ontmoeting met de president van Albanië Bajram Begaj, zo meldt Report.az.

“En rekening houdend met het feit dat Azerbeidzjan en de Europese Unie actief werken aan gasleveringskwesties en het document dat is ondertekend tussen de Europese Unie en Azerbeidzjan over een strategisch partnerschap op het gebied van energie – dit zijn natuurlijk allemaal belangrijke factoren voor een nauwe samenwerking tussen onze landen,” merkte het staatshoofd op.

“De energiezekerheid voor veel Europese landen wordt ook gewaarborgd door de zuidelijke gascorridor. En het aantal van deze landen groeit, de gasexport van Azerbeidzjan naar de markt van de Europese Unie groeit, de volumes nemen toe en de geografie wordt uitgebreid. En tegen het einde van dit jaar verwachten we dat meer EU-lidstaten aardgas uit Azerbeidzjan zullen gaan ontvangen,” zei de Azerbeidzjaanse president.