Jeyhun Bajramov: Azerbeidzjan neemt passende maatregelen voor reïntegratie van Armeense inwoners van Karabach

Azerbeidzjan neemt passende maatregelen in verband met de re-integratie van de Armeense inwoners van Karabach, zei de Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov tijdens een ontmoeting met de Tadzjiekse minister van Buitenlandse Zaken Sirojiddin Muhriddin, die op bezoek is in Azerbeidzjan om deel te nemen aan de 27e bijeenkomst van de Raad van ministers van Buitenlandse Zaken van de Economische Samenwerkingsorganisatie (ECO) in Shusha, meldt Report.az.

Bajramov informeerde zijn collega over de huidige situatie in de regio, sprak over lokale antiterrorismemaatregelen die werden uitgevoerd als reactie op de laatste provocaties van de Armeense strijdkrachten, en over de redenen achter deze maatregelen. Er werd benadrukt dat deze activiteiten werden uitgevoerd in volledige overeenstemming met de relevante internationale normen, een feit dat door verschillende internationale organisaties werd bevestigd.

Over de inspanningen van Azerbeidzjan om lokale Armeense inwoners te reïntegreren, merkte de minister op dat Azerbeidzjan in dit specifieke geval passende maatregelen had genomen.