Jeyhun Bajramov: De separatistische, provocerende acties van Armenië kunnen niet worden beschouwd als een humanitaire kwestie

De separatistische, provocerende acties van Armenië kunnen niet worden beschouwd als een humanitaire kwestie, vertelde de Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib, meldt Report.az.

De minister zei dat het standpunt van zijn Belgische collega juist was:

“Hadja Lahbib raadde ons ook aan om naar de toekomst te kijken en niet naar het verleden. Ze zei dat België in januari volgend jaar het voorzitterschap van de Europese Unie zal bekleden. Ik wens dat dit voorzitterschap een succes wordt. Onze wens en verwachting is dat we de komende jaren geen dubbele standaarden tegen ons land zullen zien. We weten hoe gevoelig sommige Europese landen zijn voor separatisme en hoe ze belangrijke beslissingen nemen. We zouden graag willen dat ze de essentie van de stap begrijpen voordat ze een mening geven over het werk dat Azerbeidzjan verricht. De separatistische, provocerende stappen van Armenië kunnen niet zomaar als een humanitaire kwestie worden beschouwd.”