Jeyhun Bajramov: Destructieve activiteiten van sommige derde partijen dienen de vrede in de regio niet

De destructieve activiteiten van sommige derde partijen dienen de vrede in de regio niet, zei de Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov vrijdag op een speciale zitting van de II Europese Conferentie in de hoofdstad van Noord-Macedonië, Skopje.

De minister vestigde de aandacht op de prioriteiten van het buitenlands beleid van Azerbeidzjan in de periode na het conflict, de vooruitzichten voor de betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Armenië en het standpunt van Azerbeidzjan over de regionale situatie.

De ambtenaar informeerde de deelnemers aan het evenement over de factoren die bepalend waren voor de lokale antiterrorismemaatregelen die op 19 september werden uitgevoerd.

Jeyhun Bayramov sprak ook over de herstel- en bouwwerkzaamheden die Azerbeidzjan in de regio uitvoert. Tegelijkertijd benadrukte hij vooral de aanwezigheid van een mijndreiging van Armenië tegen Azerbeidzjan.

De minister vestigde de aandacht op de versterking van het militaire potentieel van Armenië en de destructieve activiteiten van sommige derde partijen in de regio. Hij benadrukte dat dergelijke activiteiten de vrede en stabiliteit in de regio niet dienen.

Bajramov herinnerde er ook aan dat bevooroordeelde en provocerende beschuldigingen tegen Azerbeidzjan na antiterroristische maatregelen fundamenteel in tegenspraak zijn met de rapporten en verklaringen van vertegenwoordigers van gespecialiseerde VN-agentschappen, waaronder agentschappen die actief zijn in Armenië, en dat de ongegrondheid van deze beschuldigingen tegen Azerbeidzjan al bewezen is.