Jeyhun Bajramov: Komende periode zal uitwijzen of Armenië leert van zijn fouten uit het verleden – EXCLUSIEF

De komende tijd zal blijken of Armenië leert van zijn fouten uit het verleden, zei de Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov in een interview met het Amerikaanse bureau van Report.

“Wat betreft het proces van normalisatie van de Armeens-Azerbeidzjaanse betrekkingen, kan ik zeggen dat ondanks de niet-constructieve stappen van het officiële Jerevan, de staat Azerbeidzjan zich inzet voor de vredesagenda, de stappen die de staat Azerbeidzjan neemt consistent, systematisch en logisch zijn, in tegenstelling tot die van Armenië, en ze zijn gebaseerd op de normen en principes van het internationaal recht,” zei de minister.

Bajramov riep Armenië op om te stoppen met de lastercampagne tegen Azerbeidzjan, waarbij de territoriale integriteit van Azerbeidzjan direct en indirect in twijfel wordt getrokken en andere schadelijke benaderingen worden gevolgd:

“In dit geval denk ik dat het mogelijk is om in principe binnen een redelijke en niet al te lange tijd overeenstemming te bereiken over een vredesverdrag. Ik wil echter benadrukken dat het heel belangrijk is dat niet één, maar twee partijen, dat wil zeggen ook de Armeense kant, het vredesproces steunen.”