Jeyhun Bayramov: Azerbeidzjan is een actieve initiatiefnemer van regionale coördinatieprojecten

Het belang van transportroutes door Centraal-Azië, de Kaspische Zee en de Kaukasus is nog toegenomen. Azerbeidzjan besteedt speciale aandacht aan de diversificatie en modernisering van zijn transportinfrastructuur en stimuleert een aantal transportinfrastructuurprojecten om de handel en logistiek tussen Europa en Azië te versterken, zei de Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov toen hij de Caspian Connectivity Conference toesprak die werd georganiseerd door het Caspian Policy Center.

De minister benadrukte ook dat Azerbeidzjan een actieve initiatiefnemer en betrouwbare partner is bij de uitvoering van een aantal andere regionale coördinatieprojecten, zoals de Baku-Tbilisi-Kars spoorweg en de Trans-Kaukasische glasvezelkabelprojecten.

Jeyhun Bayramov sprak over het windenergiepotentieel in Azerbeidzjans deel van de Kaspische Zee en in dit verband over de mogelijke manieren om elektriciteit naar Europa te exporteren. Hij noemde het project “Azerbaijan Digital Hub”, dat de oprichting van de “Digitale Zijderoute” beoogt, een digitale corridor die een nieuwe verbindingsroute tussen Azië en Europa moet creëren.

Referentie: Azertag.az