Jeyhun Bayramov informeert VN-vertegenwoordiger over milieuterreur in Karabach

De Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov heeft de uitvoerend secretaris van de Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties (UNECE) Tatyana Molchan geïnformeerd over de milieuterreur door Armenië, zo meldt Karabach24 via Report.az, waarbij hij zich beroept op het Azerbeidzjaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bajramov sprak ook over de vernietiging en grootschalige mijndreiging in de regio die het gevolg is van de bezetting van de soevereine gebieden van Azerbeidzjan door Armenië, en de inspanningen van Azerbeidzjan om de gevolgen van de bezetting weg te nemen.

Tatyana Molchan werd geïnformeerd over de projecten die in de bevrijde gebieden zullen worden uitgevoerd, waaronder het creëren van een “net zero emission” zone tegen 2050, het creëren van een “groene energiezone”, de overgang naar hernieuwbare energiebronnen, het creëren van de concepten van “smart city” en “smart village”, het zorgen voor duurzaam beheer van grensoverschrijdende waterbronnen en het vergroten van het aantal groene ruimten.

De partijen benadrukten het belang van gezamenlijke steun voor projecten die gericht zijn op het implementeren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.