Jeyhun Bayramov ontvangt voorzitter van Euraziatisch Octrooibureau

Minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov heeft de voorzitter van het Euraziatisch Octrooibureau (EAPO) Grigory Ivliev ontvangen, meldt Report.az, verwijzend naar het Azerbeidzjaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Tijdens de bijeenkomst merkten beide partijen op dat de ontwikkeling van het instituut van intellectueel eigendom in Azerbeidzjan de aandacht heeft van de leiders van het land, dat er grootschalige structurele hervormingen worden doorgevoerd op dit gebied en dat het beheer wordt geoptimaliseerd.

Er werd benadrukt dat er speciale aandacht werd besteed aan de ontwikkeling van het gebied van intellectueel eigendom in documenten van nationaal belang zoals “Azerbeidzjan 2020: Een blik in de toekomst”, “Azerbeidzjan 2030: Nationale prioriteiten voor sociaaleconomische ontwikkeling” en “Strategie voor de sociaaleconomische ontwikkeling van de Republiek Azerbeidzjan voor 2022-2026”.

Grigory Ivliev merkte op dat er ruime mogelijkheden zijn voor samenwerking op het gebied van intellectuele eigendom, waaronder de opleiding van personeel, de registratie van octrooien en de invoering van uniforme normen.

Tijdens de bijeenkomst werden ook standpunten uitgewisseld over andere kwesties van wederzijds belang.