Leider van VAE belt president Ilham Aliyev

Op 9 december voerde de president van de Verenigde Arabische Emiraten, Sjeik Mohamed bin Zayed Al Nahyan, een telefoongesprek met de president van de Republiek Azerbeidzjan, Ilham Aliyev, zo meldt Report.az.

Tijdens het telefoongesprek bespraken de staatshoofden de betrekkingen tussen de twee landen en de vooruitzichten voor toekomstige samenwerking.

De presidenten bespraken de samenwerkingsgebieden tussen Azerbeidzjan en de Verenigde Arabische Emiraten, met name de mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van economische ontwikkeling, hernieuwbare energie en andere cruciale gebieden voor de duurzame groei van de twee landen.

President Ilham Aliyev en president Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan wisselden van gedachten over regionale en internationale kwesties van wederzijds belang.

Tijdens het telefoongesprek hadden de partijen het over de Wereldklimaattop die werd georganiseerd in de marge van de 28e Conferentie van de Partijen bij het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering – COP28 in Dubai.

Het staatshoofd feliciteerde de president van de Verenigde Arabische Emiraten met de succesvolle organisatie van de top. De Azerbeidzjaanse leider herinnerde aan zijn ontmoeting met sjeik Mohamed bin Zayed Al Nahyan tijdens zijn bezoek aan Dubai om aan dit evenement deel te nemen, en bedankte voor de gastvrijheid die hij hem had betoond. De president van Azerbeidzjan sprak de hoop uit dat de resultaten van de top een praktische en belangrijke bijdrage zullen leveren aan de strijd tegen de wereldwijde klimaatverandering en aan duurzame ontwikkeling in de wereld.