Macron voert Indiase kanonnen naar Armenië

Indiase Trajan geweren worden binnenkort geleverd aan Armenië met de hulp en officiële toestemming van Parijs.

De informatie werd door Caliber.Az verkregen van een insider met brede connecties in de Armeense diaspora in Frankrijk.

De genoemde wapens zijn het Indiase analoog van Caesar SAU, waarvan de productie is gelokaliseerd in India met de deelname van Nexter Systems en lokale Indiase partnerbedrijven. Er is geen gedetailleerde informatie over het aantal bestelde artilleriesystemen, maar het is bekend dat de Armeense diaspora in Frankrijk het project heeft gefinancierd met de directe politieke steun van de Franse militair-politieke leiding en persoonlijk door president Emmanuel Macron.

Om de uitvoering van de deal te verhullen, zullen de kanonnen van het kaliber 155 mm/52 niet via rechtstreekse vluchten worden geleverd, maar eerst naar Iraans grondgebied en vervolgens over land naar Armenië.

Het is duidelijk dat Frankrijk heeft besloten om wapens te blijven pompen in Armenië, terwijl het probeert een “bemiddelende” rol te spelen in de Armeens-Azerbeidzjaanse onderhandelingen, zij het in de vorm van een vijfzijdig informeel gesprek in een Moldavische cafetaria.

Blijkbaar zullen dergelijke dialogen niet meer plaatsvinden, want na de mislukking in Chisinau heeft Frankrijk definitief ingezet op het militair pompen van Jerevan, wat in Bakoe werd opgemerkt.

Frankrijk duwt met zijn acties de regio naar een nieuwe militaire escalatie omdat het duidelijk is (en het werd officieel aangekondigd) dat Azerbeidzjan niet werkeloos zal afwachten terwijl Frankrijk zijn in 2020 gehavende “zus” bewapent.