Mazahir Panahov: Centrale Verkiezingscommissie neemt noodzakelijke maatregelen om vrije en transparante verkiezingen te houden

De Centrale Verkiezingscommissie (CEC) neemt alle noodzakelijke stappen om vrije, eerlijke en transparante presidentsverkiezingen te houden, zei CEC-voorzitter Mazahir Panahov tijdens een bijeenkomst met leden van de deskundigengroep.

Panakhov merkte op dat het onafhankelijke Azerbeidzjan aan de vooravond staat van een belangrijke historische gebeurtenis – vervroegde presidentsverkiezingen op 7 februari 2024.

“Voor het eerst worden er verkiezingen gehouden in omstandigheden van volledig herstel van de soevereiniteit en territoriale integriteit van ons land; er zal worden gestemd in alle gebieden die bevrijd zijn van de bezetting,” zei hij.

Panahov benadrukte dat om vrije, eerlijke en transparante presidentsverkiezingen te houden die voldoen aan de eisen van de grondwet en de kieswet, alle nodige maatregelen worden genomen op basis van het kalenderplan dat door de commissie is ontwikkeld en goedgekeurd.