MBZ ambtenaar: Armenië moet onder druk worden gezet om mijnkaarten aan Azerbeidzjan te overhandigen

Armenië moet onder druk worden gezet om mijnkaarten aan Azerbeidzjan te overhandigen, zei Elshad Isgandarov, ambassadeur in speciale opdrachten van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan, op een evenement met als thema “Solidariteit met mijnslachtoffers in de zuidelijke Kaukasus: een belangrijke pijler van de strategie om landmijnen en hun gevolgen in de zuidelijke Kaukasus te elimineren”, dat op 4 december in Bakoe werd gehouden, meldt Report.az.

Volgens hem zou het informeren van de landen van de wereld over het landmijnprobleem in Azerbeidzjan moeten resulteren in de samenwerking van internationale organisaties en buitenlandse landen:

“Omdat op dit moment de strijd tegen het landmijnprobleem de belangrijkste prioriteit is in Azerbeidzjan. Er is 25 miljard dollar nodig voor ontmijning in Azerbeidzjan, en de hulp die de afgelopen drie jaar is verleend, bedraagt 10 miljoen dollar. Deze getallen helpen om te zien hoe klein de hulp is die voor dit probleem wordt gegeven. Vanuit dit oogpunt denk ik dat internationale actoren hun steun aan Azerbeidzjan met betrekking tot deze kwestie moeten opvoeren. Er moet druk worden uitgeoefend op Armenië om de mijnkaarten aan Azerbeidzjan te overhandigen. Want deze stap zelf zal Azerbeidzjan helpen om het landmijnprobleem te bestrijden.”