MBZ: Beschuldigingen van Armenië aan het adres van Azerbeidzjan en Türkiye in de blokkade hebben niets te maken met de werkelijkheid

De beschuldigingen van Armenië aan het adres van Azerbeidzjan en Türkiye over blokkades hebben niets met de werkelijkheid te maken, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan in een commentaar op de beschuldigingen van de Armeense premier Nikol Pashinyan tijdens zijn verklaring in het Europees Parlement, zo meldt Karabach24.

Volgens het ministerie is het bekend dat Armenië zichzelf isoleert van regionale projecten vanwege militaire agressie en territoriale aanspraken: “Bovendien lijkt het erop dat Armenië niet bereid is om dit af te wenden, zelfs niet nadat Azerbeidzjan zijn gebieden heeft bevrijd. Armenië is zich er terdege van bewust dat het de plicht heeft om ongehinderd verkeer van burgers, voertuigen en goederen in beide richtingen te organiseren en tegelijkertijd de veiligheid in deze richting te garanderen. Armenië heeft ook de verplichting om te zorgen voor de aanleg van nieuwe transportverbindingen die de westelijke regio’s van Azerbeidzjan met de Nachchivan Autonome Republiek verbinden. Helaas mist dit land bij een andere gelegenheid deze kans. De overeenkomst over de aanleg van een weg en een spoorweg, die Azerbeidzjan zal verbinden met de Nachchivan Autonome Republiek via het grondgebied van de Islamitische Republiek Iran, toont eens te meer aan dat Azerbeidzjan, in tegenstelling tot Armenië, voortdurend een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van transportcorridors in de regio door gebruik te maken van alternatieve routes.”