MBZ: De bemiddeling van Azerbeidzjan kan aanvaardbaar zijn voor Rusland en Oekraïne

Azerbeidzjan is een van de weinige landen die vertrouwensrelaties heeft met zowel Rusland als Oekraïne, dus de bemiddeling van Bakoe kan aanvaardbaar zijn voor Moskou en Kiev, zei de Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov op een persconferentie over de resultaten van het jaar, zo meldt Report.

“De situatie in Oekraïne is natuurlijk een zeer ernstige bron van zorg voor ons. En hier wil ik ook opmerken dat er informatie is die bij een bepaalde kring van mensen bekend is. Niet alleen nadat de vijandelijkheden begonnen, maar ook in afwachting daarvan, toen de situatie gespannen was, heeft de president van Azerbeidzjan een aantal acties ondernomen, rekening houdend met het niveau van de betrekkingen met de leiders van Rusland en Oekraïne, om de spanningen te helpen verminderen,” merkte hij op.

Volgens de minister is Azerbeidzjan een van de weinige landen die vertrouwensrelaties heeft met zowel Rusland als Oekraïne.

“En als er een moment komt waarop we het gevoel hebben dat het initiatief effect zal hebben of dat er een beroep zal worden gedaan op de partijen, dan geloven wij dat wij een land zijn waarvan de bemiddeling aanvaardbaar kan zijn voor de deelnemers aan dit conflict,” voegde Bajramov eraan toe.