MBZ: Verdere verzoeken van Armenië aan het ICJ zijn volledig ongegrond en absurd

“Verdere verzoeken van Armenië aan het Internationaal Gerechtshof (ICJ) om voorlopige maatregelen aan te wijzen met betrekking tot de toepassing van het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van rassendiscriminatie (‘CERD’) op de zaak Armenië tegen Azerbeidzjan van 29 september zijn volledig ongegrond en absurd”, aldus Aykhan Hajizada, woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan, meldt Report.az.

Volgens hem zijn deze nieuwe verzoeken, die de eerdere beslissing van het Internationaal Gerechtshof negeren en aantonen dat Armenië doorgaat met het claimen van de territoriale integriteit en soevereiniteit van Azerbeidzjan, en die gericht zijn op het aanzetten tot en bevorderen van rassenhaat tegen Azerbeidzjanen, volledig onaanvaardbaar:

“Armenië misbruikt het Internationaal Gerechtshof voor zijn verraderlijke politieke agenda, net als de VN-Veiligheidsraad. Opgemerkt moet worden dat dit de 3e keer is dat Armenië dit jaar verzoeken indient bij het Hof. In januari werden 2 van de 3 verzoeken afgewezen, 1 werd in beperkte vorm ingewilligd, en de verzoeken die in mei werden ingediend, werden in juli unaniem afgewezen.

Azerbeidzjan zal zijn standpunt met consistente argumenten tegen deze nieuwe ongegronde claims van Armenië aan het Hof voorleggen.”