Media: De antiterroristische maatregelen van Azerbeidzjan “moeten worden bestudeerd in Washington en andere wereldsteden”.

De antiterroristische maatregelen van Azerbeidzjan “moeten bestudeerd worden in Washington en andere wereldhoofdsteden”, aldus een artikel in The Hill, volgens Report.az.

Azerbeidzjan is een belangrijke vriend en bondgenoot van Erdogan, zo luidt het artikel.

“In een wereld waar Rusland, China en de VS het internationale systeem ontwrichten, presteren geëngageerde actoren zoals Azerbeidzjan en regionale machten zoals Türkiye beter en kunnen ze strategische successen boeken,” aldus het artikel.

Er staat in dat Azerbeidzjan zojuist de mogelijk laatste ronde heeft gewonnen in de 35 jaar durende oorlog met Armenië, die heeft geleid tot de ontbinding van een Armeense zelfverklaarde staat op het grondgebied van Karabach:

“Het land was bezet door Armenië sinds het in 1988-1994 het bloedige conflict met buurland Azerbeidzjan begon. Toen de gevechten eindigden, was 20 procent van het Azerbeidzjaanse grondgebied bezet door Armenië. De huidige ommekeer kan een beslissende overwinning zijn voor Azerbeidzjan, waarvan de repercussies veel verder reiken dan de strategische Kaukasus-regio, en bestudeerd moeten worden in Washington en andere wereldhoofdsteden.”