Minister: COP – kans voor Azerbeidzjan om zijn klimaatveranderingsagenda te demonstreren

De Conferentie van de Partijen bij het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering (COP) is een van de grootste klimaatgerelateerde evenementen. Dit is een grote kans voor Azerbeidzjan en de regio als geheel, een kans voor Azerbeidzjan om zijn agenda in dit opzicht te laten zien, vertelde minister van Ecologie en Natuurlijke Hulpbronnen van Azerbeidzjan Mukhtar Babayev aan journalisten, volgens een Report.az correspondent uit Dubai.

De minister herinnerde eraan dat de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev de initiatiefnemer is van initiatieven in het land zoals het creëren van “groene” energiecorridors, “groene” zones, nieuwe “groene” technologieën en de uitvoering van “groene” projecten in bevrijde gebieden.

“We hebben iets te zeggen, we hebben iets te laten zien aan de wereld. Al die projecten die in Azerbeidzjan zijn gelanceerd en de strategische documenten die door het leiderschap van het land zijn ondertekend, die door de staat zijn aangenomen voor de nabije toekomst en de nationale prioriteiten die zijn aangenomen tot 2023 – dit alles geeft heel wat fundamentele redenen om deze kant op te gaan en de ruime mogelijkheden te gebruiken om een serieus platform voor “groene” initiatieven te creëren. Een van de grootste gebieden is de vermindering van de uitstoot in de atmosfeer, “groene” energie, alternatieve energie. Deze processen zijn momenteel actief in ons land. Ik hoop dat we onze beloften kunnen nakomen. Er ligt nog veel werk in het verschiet,” zei de minister van Ecologie.