Ministerie van Buitenlandse Zaken: Verklaring van Parijs over ICJ-beslissing ongepast, onaanvaardbaar

De verklaring van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken over de beschikking van het Internationaal Gerechtshof van 17 november 2023 is irrelevant en onaanvaardbaar, luidt een commentaar van het Azerbeidzjaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op de verkeerde interpretatie door het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken van de beschikking van het Internationaal Gerechtshof van 17 november 2023, meldt Report.az.

“Het negeren door Frankrijk van de afwijzing door het Hof van de meeste onrechtmatige verzoeken van Armenië is een ander levendig voorbeeld van dubbele standaarden en vooroordelen tegen Azerbeidzjan.

Het is betreurenswaardig hoe dit land, terwijl het zich probeert voor te doen als de grootste voorvechter van gerechtigheid en orde, tegelijkertijd de zaken van het Hof verkeerd interpreteert en zich ermee bemoeit in een zaak die niets met Frankrijk te maken heeft.

Frankrijk zou zich moeten richten op de uitvoering van Orders die betrekking hebben op haar, inclusief met betrekking tot haar beruchte koloniale beleid en illegale daden, inclusief met betrekking tot kernproeven.

In tegenstelling tot Frankrijk neemt Azerbeidzjan zijn internationale verplichtingen serieus,” luidt de verklaring.