Mykyta Poturaiev: Oekraïne steunt het vredesproces tussen Azerbeidzjan en Armenië

Oekraïne, als land dat lijdt onder grootschalige invasies, steunt het proces dat de internationaal erkende grenzen van Azerbeidzjan zou kunnen herstellen en tegelijkertijd een lange termijn tussen deze twee landen zou kunnen creëren, zei het hoofd van de permanente delegatie van de Verkhovna Rada van Oekraïne bij de Parlementaire Vergadering van de OVSE, Mykyta Poturaiev, tijdens de vergadering van de jaarlijkse vergadering van de OVSE-PV in Vancouver, Canada, meldt Report.az.

Over het voorstel om de volgende vergadering van de OVSE PA in de herfst in Jerevan te houden, zei hij dat dit het vredesproces tussen Azerbeidzjan en Armenië zou kunnen helpen. “We steunen en waarderen de rol van de OVSE bij het tot stand brengen van vrede op lange termijn tussen de twee landen.”

Het hoofd van de delegatie uitte echter ook zijn bezorgdheid over de plaats van de volgende bijeenkomst: “We zullen de kwestie van deelname aan de vergadering in Jerevan overwegen. Ten eerste is het moeilijk voor te stellen dat wij met vertegenwoordigers van Rusland en Wit-Rusland aan de bijeenkomst deelnemen. Ten tweede moeten we nadenken over de veiligheid van de leden van de Oekraïense delegatie tijdens zo’n bijeenkomst.”