Nieuwe kansen voor vredesopbouw, zegt Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken

“Er zijn nieuwe kansen ontstaan voor het proces van vredesopbouw,” zei de minister van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan, Jeyhun Bayramov, tijdens zijn ontmoeting met de minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Abdullah bin Zayed Al Nahyan, zo meldt Report.az.

Minister Jeyhun Bajramov gaf gedetailleerde informatie over de huidige situatie in de regio tijdens de post-conflictperiode, de herstel- en wederopbouwwerkzaamheden die worden uitgevoerd in de gebieden die bevrijd zijn van de bezetting, evenals de activiteiten voor normalisering en bevordering van de vredesagenda tussen Azerbeidzjan en Armenië.

FM Bayramov nodigde de VAE uit om te profiteren van mogelijke investeringsmogelijkheden in de economische regio’s Karabach en Oost-Zangezur in het kader van de wederopbouwwerkzaamheden in de bevrijde gebieden.

Minister Bajramov wees op de vredes- en re-integratieprocessen in de regio en wees erop dat dankzij de antiterroristische maatregelen van Azerbeidzjan de obstakels voor de vredesonderhandelingen en de re-integratie van de Armeense inwoners van de regio Karabach uit de weg zijn geruimd.

Minister Jeyhun Bayramov benadrukte dat Azerbeidzjan, zoals altijd, vastbesloten is om de vredesagenda te bevorderen in deze gunstige omstandigheden die zijn ontstaan voor de vestiging van duurzame vrede in de regio.