Oekraïens parlementslid Pavlo Pavlish bedankt Azerbeidzjan

Pavlo Pavlish, een politicus die zitting heeft in de Oekraïense volksvertegenwoordiging van Dienaar van het Volk, sprak zijn dank uit aan de staat en het volk van Azerbeidzjan voor de steun die werd verleend op het moment dat de regio Kherson werd geconfronteerd met een ecologische tragedie, zo meldt Report.az.

De afgevaardigde zei dat meer dan 3.500 huizen in de regio overstroomd waren, dat meer dan 20.000 mensen getroffen waren en dat mensen ontheemd waren, en dat de hulp van Azerbeidzjan, andere landen en vrijwilligers uiterst belangrijk voor hen is.

De vertegenwoordiger van de partij benadrukte dat er daarna nog veel hersteld moet worden. Herinnerend aan het feit dat de meeste mensen gered werden op de rechteroever van de Dnjepr, zei Pavlish dat naast vrijwilligers ook reddingswerkers een belangrijke rol speelden in deze zaak:

“Er zijn inderdaad mensen gered, maar ze moeten snel onderdak krijgen. Momenteel zijn er schoonmaakwerkzaamheden aan de gang in Kherson. We hebben bouwmaterialen en apparatuur nodig om de bouw- en herstelwerkzaamheden uit te voeren. We doen een beroep op overheden en vrijwilligers om ons hierbij te helpen. Als mensen elkaar steunen, kunnen we de toekomst hoopvol tegemoet zien.”