Oekraïense parlementsleden veroordelen lastercampagne tegen Azerbeidzjan

Afgevaardigden van de Verkhovna Rada van Oekraïne hebben een verklaring uitgegeven ter ondersteuning van de succesvolle plaatselijke antiterroristische maatregelen in de regio Karabach van Azerbeidzjan en het re-integratieproces dat daar aan de gang is, meldt Karabach24.

De parlementsleden merkten op dat er na de capitulatie van de separatisten in Karabach een lastercampagne in de media werd gelanceerd om Azerbeidzjan in diskrediet te brengen. Radicale elementen in de Armeense diaspora en sommige internationale media hebben de haatpropaganda geïntensiveerd en opgeroepen tot sancties tegen Azerbeidzjan.

“Wij vinden dit onaanvaardbaar. Azerbeidzjan heeft actie ondernomen op zijn internationaal erkende grondgebied. Na de overgave van de gewapende formaties werd een grote hoeveelheid illegaal geïmporteerde wapens en munitie, evenals zware militaire uitrusting van de separatisten gevonden op het grondgebied van Karabach. Bovendien werd het vertrek van de Armeense bevolking van Karabach niet gedwongen, dit werd bevestigd door de VN-missie die op 1 oktober in Karabach aankwam en de vertegenwoordiger van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken [Matthew] Miller,” zeiden de Oekraïense parlementsleden.