Officieel Bakoe: Het is zinloos en onaanvaardbaar om met Azerbeidzjan te spreken in de taal van de druk

“Het is zinloos en onaanvaardbaar om met Azerbeidzjan te spreken in de taal van de druk,” zei het ministerie van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan in een commentaar op de aantijgingen van de Franse president Emmanuel Macron tijdens de persconferentie in Granada, meldt Report.az.

“We willen Frankrijk, dat oproept tot druk op Azerbeidzjan, eraan herinneren dat het zinloos en onaanvaardbaar is om met Azerbeidzjan te spreken in de taal van druk. Het zou beter zijn als Frankrijk een einde zou maken aan zijn verraderlijke beleid om het agressieve Armenië in onze regio te steunen en te bewapenen, en vrede en stabiliteit in de regio te belemmeren, in plaats van dergelijke onverantwoordelijke verklaringen af te leggen,” luidt de verklaring.

“Zoals opgemerkt, zijn de beweringen van de Franse president over de vermeende belofte van Azerbeidzjan om geen geweld te gebruiken tegen het illegale separatistische regime ongegrond: “Als Frankrijk Armenië op het juiste pad had gestuurd in plaats van valse beloften te doen, zou het niet nodig zijn om de dreiging tegen Azerbeidzjan met geweld op te lossen en zou de kwestie vreedzaam zijn opgelost.

“Azerbeidzjan neemt maatregelen voor de re-integratie van zijn Armeense inwoners binnen de grondwet en relevante wetgeving, en ons land blijft, zoals altijd, de meest geïnteresseerde partij in het opbouwen van vrede in de regio op basis van wederzijds respect voor soevereiniteit en territoriale integriteit met Armenië,” aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.